top of page
Zoeken
  • Trees

Warm aanbevolen seizoensnieuws


Bedrijf in de spotlight: Metes - Lanklaar Metes is een toeleveringsbedrijf in industriële plaatbewerking en elektro-montage in Lanklaar en Servië. Het totale plaatje is er te vinden: ontwerp, assemblage, testoperaties, logistieke supply-chain. Er wordt naar de wensen en noden van je bedrijf geluisterd en meegedacht om uit te komen bij een prototype op maat. Bovendien blijft alles in Europese handen via beide vestigingen. Tot voor kort was naast het gebruikelijke Nederlands, hoofdzakelijk het Engels en ook wel Duits de voertaal tijdens vergaderingen en werkbezoeken. Zelfs bij Franstalige contacten. Toch merkten ze bij Metes dat er een aangenamere omgang ontstond als ze Frans spraken en dat het niet altijd evident was voor de Franse klanten om Engels te spreken. Met een select groepje wilden ze hun basisgesprekjes uitbreiden om zo “zakelijk, technisch” Frans wat meer onder de knie te krijgen en zeker ook om de spreekdrempel weg te werken... In een kleine groep van 5 enthousiaste deelnemers startten ze en hoewel de lessen buiten de werktijden plaatsvonden, was het voor niemand een echte opgave. “De speelse en ongedwongen manier, maar vooral het feit dat je fouten mocht en durfde maken, haalde al vlug de drempel bij ons weg, zodat je al snel meegezogen werd in een gesprek. De ene keer al wat makkelijker dan de andere, maar steeds bleef er wat meer “hangen” en daar draait het uiteindelijk om! Het leuke was natuurlijk ook dat we vanuit onze eigen werkomgeving al tot tot een behoorlijk gesprek konden komen. Na onze 12 sessies, zijn we zeker nog geen volleerde Fransen, maar het geeft ons alleszins een goede basis en de nodige portie durf een gesprek aan te gaan! Met dank aan voor de spontane, ongedwongen en vlotte manier van doceren."

Summerclasses Ga je niet op vakantie of ben je net terug, maar wil je wel in de sfeer blijven? Of ga je buiten het seizoen op vakantie en wil je je daarop voorbereiden? Dan zijn de lessen in augustus iets voor jou! We gaan van start met een nieuwe reeks 'Start to Spanish' en breien een vervolg aan de vorige reeks. De lessen vinden plaats in Hasselt tijdens de avond (ontbijtsessies zijn ook mogelijk). Ook voor Frans staan er trajecten op stapel. Ze volgen hetzelfde stramien als de Spaanse: een praktische en bruikbare lessenreeks van 10 x 90 minuten met een hapje en een drankje aan de haalbare inschrijvingsprijs van 250 €. Daarin zit: je persoonlijke lesmateriaal, toegang tot het platform (ook na de lessen), locatie, parking, hapjes, drankjes en veel plezier. Interesse? Houd onze website in de gaten of contacteer me via trees@rentree.be.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page