top of page
Zoeken
  • Trees

Mindfull


Iedereen lijkt zichzelf wel voorbij te hollen en nergens tijd voor te hebben. "Ik moet nog boodschappen doen en daarna eten klaarmaken en dan moet ik gaan joggen en dan zou ik ook nog Frans moeten leren, ..." Oh ja, en ik moet 'moeten' eens zien te schrappen.

Het klinkt zo eenvoudig, maar je trapt zo gemakkelijk in die val. Zoek eens wat positievere manieren om te formuleren dat er iets gedaan dient te worden. Je voelt je een stuk minder zwaar (zonder dieet!) en hebt zo veel meer goesting om eraan te beginnen. "Ik wil gaan lopen en daarna maak ik graag wat te eten zodat ik rustig mijn Franse vocabulaire kan uitbreiden." Dat klinkt toch een stuk rustiger en aangenamer.

Een tip die ik meekreeg van Flow magazine ligt in dezelfde lijn:

En het werkt! Gewoon een beetje anders opstaan en denken en je dag kan er anders uitzien.

En een leuke break voor iedere dag vind je op www.headspace.com (Een tip die ik kreeg van Kristof Rits van eGen° - merci!)

Tien minuutjes per dag om je brein even rust te geven en zo opnieuw energie te krijgen. Het zou een verplicht (zo komen we weer bij 'moeten') item moeten zijn in ieder bedrijf en iedere school.

Stop met jezelf voorbij te hollen en sta eens even stil... bij jezelf. Niet alleen omdat je dat verdient, maar ook omdat het simpelweg deugd doet.

Ik hoor graag welke jullie alternatieven voor 'moeten' zijn.

Carpe diem!

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page